Artist Intelligence

/, Sales/Artist Intelligence

Artist Intelligence

Eventim heeft zijn e-mailmarketing uitgebreid met de nieuwe servicetool Evi, een AI-marketingtool die niet alleen de efficiency verhoogt, maar ook een grote impact heeft op de ticketverkoop!

We zijn nu in staat e-mailcampagnes te versturen voor elk event en elke artiest, gebaseerd op data verzameld via alle Eventim-platforms. De tool kan eenvoudig selecties maken uit fans (middels het TicketAlarm) en oud-boekers en kan deze mails met slechts enkele klikken versturen. Dat maakt de service een stuk sneller en completer. Maar daar stopt het niet: op basis van een algoritme dat oud-boekers en vergelijkbare gegevens bestudeert, kunnen we een hele nieuwe selectie geïnteresseerde kaartkopers targeten, iets wat voorheen niet kon. Deze data voor vergelijkingen bevat niet alleen onze opgebouwde klantenkennis, ook de overige Eventim-databases en geselecteerde externe artiestendatabases worden meegenomen in de analyses.

We zetten onze nieuwe Artist Intelligence-tool in bij ieder event. Of we er nu 25 of 25.000 e-mails voor je event mee versturen; dat maakt niet meer uit. Onze nieuwsbrieven en mailings hebben al een indrukwekkende openingsrate van 45% met een hoge conversie, dus we verwachten veel van Evi in de komende maanden!

2019-07-23T15:40:40+02:00